Menü Bezárás

6 hasznos krém idén nyárra

Nyár

Amikor érzed, hogy nyáron gyorsabban fáradsz és nehezen létezel a nagy melegben, gondolj arra, hogy a bőröd is hasonlóan szenved. Bár nem tűnik olyan száraznak, mint télen, a mindennapos UV sugárzás, a perzselő szél, esetleg a strand vagy uszoda vize csúnyán tönkre teheti.

Mivel bőröd megérdemli a mindennapi gondos ápolást, összegyűjtöttünk 6 hasznos krémet nyárra. Találd meg a Neked való márkából ezeket a készítményeket, hogy sokáig élvezd a ragyogó bőr varázsát.

1.      Hidratáló nappali krém

Tévedsz, ha azt hiszed, nyáron nincs szükség nappali hidratálásra. Bár olajosnak, zsírosnak, izzadtnak érezheted bőröd, a tisztítás és tonizálás után a reggeli rutin alapvető része a hidratálás.

Törekedj mindenképpen a minőségre! Online is elérhetők kiváló bőrápoló nappali krémek a Janssen gyártótól is. Választhatsz olyan terméket is, mely fényvédő is egyben, így nem kell tartanod a nap káros sugaraitól.

2.      Könnyű alapozók nyárra

Ha mindenképp ragaszkodunk az alapozóhoz nyáron is, nem biztos, hogy a megszokott termék ilyenkor megfelelő. A nehéz készítmények ugyanis eltömítik a pólusokat, nem hagyják szellőzni a bőrt, így nyáron fokozott a gyulladásveszély. Ráadásul nem szép látvány, ha melegben lefolynak a bőrről.

Állagában könnyű BB vagy CC krémeket érdemes beszerezni. Ezek is hidratálnak, de nem teszik olyan zsírossá az arcot. Amennyiben hidratáló nem fényvédős, az alapozód mindenképpen legyen az.

3.      Éjszakai krém

Nagy melegben se hagyjuk ki az éjszakai arcápolást. E téren nincs változás: maradhat a megszokott hidratáló készítmény, hiszen éjjel kevésbé izzadunk, mint nappal.

4.      Ránctalanító nyárra

Egész nyáron, de már a szezont megelőzően is figyeljünk arra, hogy az általunk használt ránctalanító feltöltse arcunk vitaminkészleteit. Az általunk használt készítményekben jó, ha vannak A-, a C- és az E-vitaminok, valamint a biotin és a panthenol.

5.      Napozás utáni készítmények

Megoszlanak a vélemények ezen szerek hasznáról és fontosságáról. Ha elkerüljük a leégést, és megfelelő hidratálót használunk, akkor nem feltétlenül szükséges az alkalmazásuk. Amennyiben viszont mégis szeretnénk napozás után külön ápolást, a következő szempontokat kövessük:

  • Minél több antioxidánst tartalmazó terméket vegyünk le a polcról, hiszen ezek megkötik a káros szabadgyököket.
  • A-, C- és E- vitamint mindenképpen tartalmazzon a termék.
  • A korábban már említett panthenol és az allatoin kombinációja erős gyulladáscsökkentő, ez legyen a krémben.

6.      Zsírégető krém

Narancsbőr ellen, a sport és a diéta kiegészítéseként már a nyár kezdete előtt próbálkozhatunk zsírégető krémmel. Elsősorban a popsin és a combokon használják ezeket a hölgyek. Érdemes több véleményt elolvasni egyes termékekről, mert nem minden készítmény hozza a várt hatást. Az eredmény pedig általában minimum egy hónap használat után jelentkezik.

Összegezve: A nyári bőrápolás néhány szempontból eltér a többi évszakra jellemzőtől. Egy kis odafigyeléssel, extra beruházással azonban gondoskodhatunk róla, hogy hosszú éveken át szép, üde és energikus bőrünk legyen.

Posted in Egyéb

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük