Menü Bezárás

Hogyan kerüld el a zuhanyzás utáni bőrszárazságot?

Mindegy, hogy tél vagy nyár, a bőr megfelelő ápolására mindig hangsúlyt kell fektetnünk. Ha bármilyen egyéb betegség is kihatással van a bőrünk állapotára, akkor pedig különösen nagy figyelmet kell szentelnünk neki. Nemcsak a cukorbetegségekkel élők számára fontos a hidratáltság. De vajon hogyan kerülhető el a zuhanyzás utáni bőrszárazság? Ebből a cikkből minden kiderül!

Bőrszárazság okai

A száraz hideg, vagy éppen a napsütés hiánya, esetleg a fűtött légtér mind fokozottan képes szárítani a bőrünket. Ősztől egészen tavaszig biztosan mindenki küzd ezzel a gonddal, hiszen a bőrünk rövid idő alatt képes teljesen elveszíteni frissességét. Ennek hátránya, hogy ezek a felületek sokkal érzékenyebbé válnak, csökken a bőr víztartartalma, így egyre többet vakarózunk miatta. Hatására ráadásul sérülések keletkezhetnek a kezünkön, vagy éppen a lábunkon.

Maga a bőrszárazság igen gyakori probléma, amely megkeseríti a mindennapokat. Nemcsak a felnőtteket, hanem már a gyerkőcöket is érinti. Kevesen tudják azonban, hogy legtöbbszőr a száraz bőr a környezet hatására szárad ki, részben, vagy akár teljes egészében kezelhető kellemetlenség.

Zuhanyzás utáni bőrszárazság

Bár azt hihetnénk, hogy a vízhiányra vízre van szükség, ám a forró vízben való hosszas ejtőzés nem tesz jót neki. Szárító hatása miatt roncsolja annak természetes védőrétegét. A legjobb, hogyha a mindennapok során inkább a gyorsabb, hűvös zuhanyt választjuk. Ezt követően a törölközést végezzük el kíméletesen, elég, ha felitatjuk a vízcseppeket a testünk felszínéről. A fürdést követően pedig rendkívül fontos a megfelelő hidratáció. A mosdónál nyugodtan használhatjuk a megszokott termékeinket. A mosdó csaptelep kínálat ehhez is segítséget nyújt, hiszen így könnyedén leradírozhatjuk a bőrünkről az elhalt hámsejteket.

Bőrápolás már a zuhany alatt

Ha tehetjük, akkor már a zuhany alatt gondoskodjunk a bőrünkről. Válasszunk olyan tusfürdőt, amely már fürdés közben is táplálja a testünket, regenerálja a száraz bőrt. Ma már léteznek olyan változatok is, amelyeket kifejezetten az érzékeny bőrre fejlesztettek ki. A speciális hatóanyagnak köszönhetően alkalmas akár a cukorbetegek bőrének mindennapos ápolására és frissen tartására.

Válasszunk tápláló krémtusfürdőket, amelyek gyógynövényeket tartalmaznak. Ezek fertőtlenítőek, antibakteriális hatást biztosítanak és nem utolsó sorban gyulladáscsökkentőek. Az avokádó olajos E-vitaminos változat például hatásosan javítja a vízmegtartó képességet.

Összegezve: Bőrszárazság kínoz? Akkor bízunk benne, hogy ebben a cikkben segítettünk egy kicsit enyhíteni, esetleg meg is szűntetni a kellemetlenséget. A zuhanyzással töltött idő, a víz hőmérséklete és annak minősége mind-mind befolyásolják a bőrünk felszínét. A megfelelő hidratáltsággal azonban szinte teljesen megszüntethető ez a probléma.

Posted in Egyéb

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük