Menü Bezárás

Hogyan védjük meg ovis gyermekünk bőrét?

A bőr szervezetünk komplex védekezőrendszere, melyre életünk végéig szükségünk van. Ezért fontos, hogy már kisgyermekkortól kezdve óvjuk és megfelelően ápoljuk. Szülőként sokat tehetünk azért, hogy megvédjük ovis gyermekünk bőrét, melegebb és hűvösebb időszakokban egyaránt. Cikkünk azokra az apróságokra hívja fel a figyelmet, melyek segítségével megvalósulhat a bőrvédelem már ovis gyermekek esetében is.

Védjük a bőrt a napsugárzástól!

A nap káros sugarai sajnos az ovis gyerekek bőrére különösen is veszélyesek. A gyermekkori napégés következményei felnőttkorban is jelentkezhetnek. Szerencsére többféleképpen is védhetjük a bőrt.

Fényvédő krémek

Lényeges, hogy már tavasztól egészen késő őszig kenjük be a bőrt napvédő krémmel. Manapság legalább 30-as faktorszámú, UV-B és UV-A szűrővel is rendelkező készítményt ajánlott használni. Előfordul, hogy 50-es erősségűre van szükség, világos bőrű ovis gyermekek esetében.

Az öltözködés szerepe

A bőr fényvédelmét a megfelelő ruházat használatával is segítjük. Napsütéses, meleg időszakban fontos, hogy árnyékban és fényvédő krém alkalmazása után is figyeljünk az alábbi szempontokra:

 • Világos és szellős ruhát adjunk a gyermekekre melegben!
 • Széles karimájú kalap ajánlott.
 • Napszemüveg használatával a szemeket is óvjuk!

A hidegtől is óvjuk ovis gyermekünk bőrét!

Az ovis gyerekek imádnak télen is a szabadban játszani. Ez nagyszerű, hiszen szükségük van friss levegőre! Legyünk azonban elővigyázatosak, hiszen nemcsak a hőség és a napsütés, de a hideg idő is könnyen tönkreteszi a bőrt.

Öltözködés

Hidegben sem az izzadás, sem a didergés nem tesz jót a bőrnek, hiszen mindkettő kiszárítja. Ezért öltöztessük rétegesen ovis gyermekünket! Játék közben, ha látjuk, hogy melege van, egyszerűen leveszünk róla egy-egy ruhadarabot.

Bőrbarát fürdetés télen

Az ovis gyermek a téli udvari játék után hajlamos forró vízben kezet mosni. Sajnos sok szülő pedig a fürdetéshez is túlságosan meleg, szinte forró vizet használ, mondván, az felmelegíti a gyermeket. Pedig pontosan ez okozhat bőrproblémát, különösen kiszáradást. Kellemes melegre, de ne túl forróra állítsuk a víz hőmérsékletét.

Védelem a bőr kiszáradása ellen

A fenti tippeket követve már sokat tettünk ovis gyermekünk bőrének védelmében. A következő egyszerű tanácsokat betartva pedig a kiszáradást is teljesen elkerülhetjük.

 • Fürdetéskor minden évszakban kerüljük az erősen illatosított készítményeket!
 • Hidratálásra is parfümmentes krémet alkalmazzunk!
 • Hidratáljuk a gyermek bőrét minden nap!
 • A ruházat légáteresztő, elsősorban pamut legyen!
 • Vásároljunk bőrbarát, szellős ágyneműt és huzatot ovis felszerelés webshop kínálatából!
 • Minden évszakban gondoskodjunk ovis gyermekünk bőséges folyadékbeviteléről, lehetőleg cukormentes formában!
 • Ne fűtsük túl a lakást!
 • Ha a központi fűtés miatt száraz a levegő, párosítsuk a hálószobát!

Összegzés: Az ovis gyermekek bőre a felnőttekénél érzékenyebb, ezért különleges védelmet igényel. A bőr ápolása számos területet érint. Lényeges szempont például a különféle krémek használata, az öltözködés, a folyadékbevitel, de még a lakás hőmérséklete és az ágynemű is.

Posted in Egyéb

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük