Menü Bezárás

Szépségápolás lépésről-lépésre

A rendszeres szépségápolást nem lehet elég korán elkezdeni, hiszen a tudatos bőrápolás segíti az egészség megőrzését. A korai öregedés akár 20 évvel is idősebbnek mutathat bennünket, így érdemes napi pár percet rászánni az arcunk ápolására. Ebben a cikkben segítünk, hogyan tehető meg mindez!

Hogyan érdemes ápolni a bőrt?

A rendszeres gondoskodás meghozza a gyümölcsét, hiszen ennek köszönhetően jóval frissebben és fiatalabban tarthatjuk az arcunkat. De, hogyan érdemes nekiállni?

  1. Tisztítsuk meg a bőrt alaposan, hiszen ez fontos, hogy megakadályozzuk a fertőzéseket. Használjunk hozzá valamilyen arclemosót, esetleg arctörlőt.
  2. Ezt követően jöhet egy vékony réteg arckrém, amit a középső- és a gyűrűsujjunkkal vigyünk fel az arcunkra. Nem érdemes azonban a hüvelyk- és a mutatóujjat használatba venni, ezek ugyanis meghúzhatják a finomabb szöveteket az arcon.
  3. A krém eldolgozása fontos folyamat, amihez mindkét kéz középső- és gyűrűsujját tegyük a homlok közepére, majd pedig kifelé haladva kenjük el azt. A szemkörnyéket minden esetben hagyjuk ki, hiszen ez egy érzékenyebb terület, amely másik fajta arcápolót igényel. Oda szemránckrémet vagy ápolót érdemes használni.
  4. A körkörös mozdulatok segítségével oszlassuk el egyenletesen a krémet a járomcsonton, az orcán és persze az állunkon egyaránt. Semmi esetre se húzzuk meg a bőrt, az nincs jó hatással annak frissen tartására.
  5. A kulcscsontról kiindulva pedig felfelé irányulóan masszírozzuk bele az ápolót a nyaki részbe is.

Bőrápolási tippek hölgyek számára

Persze mindezekhez szükség van megfelelő krémekre, ápoló szerekre. A szérumokat és a hidratálókat mindig alaposan megtisztított és száraz bőrre vigyük fel, hiszen csak ezzel kerülhetőek el a fertőzések és gyulladások. Használatuk előtt azonban mindig mossuk meg alaposan a kezünket, ezzel megakadályozzuk, hogy baktériumok kerüljenek az arcbőrbe.

A krémeket mindig az ujjbegyeinkkel vigyük fel, apró ütögető mozdulatokkal. A készítményeket azonban sose dörzsöljük, ne nyomjuk bele túlzottan a bőrbe, főleg ne a szemünk környékén. A szérumokat pedig mindig a hidratáló alá cseppentsük.

Szépségszalon igénybevétele

Amennyiben azonban nem vagyunk biztos a helyes bőrápolásban, esetleg tanácsra van szükségünk, akkor szépségszalon Budapesten is rendelkezésünkre áll. Itt bárkinek segíteni tudnak a helyes arcápolásban, kezdve a megfelelő krémek használatától, egészen a bőrtípusnak megfelelő ápolók beszerzéséig.

Összegezve: A szépségápolás során rendkívül fontos a megfelelő készítmények használata. Ha ezek megvannak, akkor jöhet az arctisztítás, majd a krémet óvatos felvitele az arcbőrre. Szóba jöhetnek az arckrémek, a szérumok, illetve a szemkörnyékápolók is egyaránt. Ha azonban támogatásra és segítségre van szükségünk, akkor szépségszalon Budapesten is igénybe vehető.

Posted in Egyéb

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük